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  1. 桜の聖母短期大学紀要
  2. 第43号

小豆ならび小豆を原料とする食品に関する意識調査 : 豆を原料とする食品における健康イメージの比較

https://doi.org/10.24796/00000106
https://doi.org/10.24796/00000106
c3735a72-4047-42bc-9a25-4aac60ef9871
名前 / ファイル ライセンス アクション
No43-16.pdf No43-16.pdf (635.4 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2019-03-28
タイトル
タイトル 小豆ならび小豆を原料とする食品に関する意識調査 : 豆を原料とする食品における健康イメージの比較
言語 ja
タイトル
タイトル An Online Survey Regarding Attitudes of Japanese Consumers towards the Adzuki Bean and Adzuki Bean-based Food : Comparison of healthful images among other beans
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 adzuki bean
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 online attitude surveyz
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 healthful image
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 polyphenol
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24796/00000106
ID登録タイプ JaLC
著者 渡部, 誠

× 渡部, 誠

ja 渡部, 誠

ワタナベ, マコト

Search repository
Watanabe, Makoto

× Watanabe, Makoto

en Watanabe, Makoto

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The attitudes towards adzuki beans and adzuki bean-based food was analyzed through an online survey targeted at Japanese consumers. 300 samples were collected, and the results were compared with the images of other beans.
Compared to soy beans, almonds or walnuts, the healthful image of adzuki beans was not well recognized. In regards to nutritional function, the adzuki bean was underestimated despite its useful nutritional content such as polyphenol, dietary fibers and proteins. The results seem to be affected by the “sweet snack” image of adzuki bean paste, the most popular adzuki bean-based food in Japan.
In conclusion, this survey suggests that an innovative adzuki bean-based food, a non-sweet snack for example, may be required in order to raise the healthful image of adzuki beans. Further, the key consumers of such a food could be middle-aged women, who tend to have a stronger interest in healthful food.
書誌情報 ja : 桜の聖母短期大学紀要
en : Bulletin of Sakura no Seibo Junior College

号 43, p. 165-170, 発行日 2019-03-31
出版者
出版者 桜の聖母短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0386-8168
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10531157
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-05-15 12:18:16.463487
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