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  1. 桜の聖母短期大学紀要
  2. 第45号

かき氷に加工した嚥下調整食を健常高齢者に提供する試み

https://doi.org/10.24796/0000000197
https://doi.org/10.24796/0000000197
ba64d979-bd6c-410d-997c-1a7a7e2b9e08
名前 / ファイル ライセンス アクション
No45-14.pdf No45-14.pdf (533.1 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2021-05-07
タイトル
タイトル かき氷に加工した嚥下調整食を健常高齢者に提供する試み
言語 ja
タイトル
タイトル A Trial of Providing Healthy Elderly People with Shaved Ice Processed into a Modified Diet for Dysphagia
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 dysphagia patients
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 thickening agents
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 modified diet for patients with dysphagia
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 shaved ice
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 healthy elderly people
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24796/0000000197
ID登録タイプ JaLC
著者 村山, 幸江

× 村山, 幸江

ja 村山, 幸江

ムラヤマ, ユキエ

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Murayama, Yukie

× Murayama, Yukie

en Murayama, Yukie

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Thickening agents are used to add appropriate viscosity to beverages and foods, and are essential to the diets of patients with dysphagia.
However, they are often not used properly due to their negative image among both caregivers and patients. In order to solve the dissatisfaction with the texture and taste of the food, it is necessary to change the shape and add variety to the taste. Therefore, an attempt was made to provide healthy elderly people with shaved ice processed into a modified diet for patients with dysphagia.
As a result, the researcher obtained responses from the subjects that their image of the thickening agents had changed and they could eat it without resistance, suggesting that the change in texture and taste were effective in dispelling the negative image.
書誌情報 ja : 桜の聖母短期大学紀要
en : Bulletin of Sakura no Seibo Junior College

号 45, p. 133-143, 発行日 2021-03-31
出版者
出版者 桜の聖母短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0386-8168
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10531157
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-05-15 12:17:40.794932
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