WEKO3
アイテム
かき氷に加工した嚥下調整食を健常高齢者に提供する試み
https://doi.org/10.24796/0000000197
https://doi.org/10.24796/0000000197ba64d979-bd6c-410d-997c-1a7a7e2b9e08
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||
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公開日 | 2021-05-07 | |||||||||||
タイトル | ||||||||||||
タイトル | かき氷に加工した嚥下調整食を健常高齢者に提供する試み | |||||||||||
言語 | ja | |||||||||||
タイトル | ||||||||||||
タイトル | A Trial of Providing Healthy Elderly People with Shaved Ice Processed into a Modified Diet for Dysphagia | |||||||||||
言語 | en | |||||||||||
言語 | ||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | en | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | dysphagia patients | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | en | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | thickening agents | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | en | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | modified diet for patients with dysphagia | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | en | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | shaved ice | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | en | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | healthy elderly people | |||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||
ID登録 | ||||||||||||
ID登録 | 10.24796/0000000197 | |||||||||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||||||||
著者 |
村山, 幸江
× 村山, 幸江
× Murayama, Yukie
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抄録 | ||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||
内容記述 | Thickening agents are used to add appropriate viscosity to beverages and foods, and are essential to the diets of patients with dysphagia. However, they are often not used properly due to their negative image among both caregivers and patients. In order to solve the dissatisfaction with the texture and taste of the food, it is necessary to change the shape and add variety to the taste. Therefore, an attempt was made to provide healthy elderly people with shaved ice processed into a modified diet for patients with dysphagia. As a result, the researcher obtained responses from the subjects that their image of the thickening agents had changed and they could eat it without resistance, suggesting that the change in texture and taste were effective in dispelling the negative image. |
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書誌情報 |
ja : 桜の聖母短期大学紀要 en : Bulletin of Sakura no Seibo Junior College 号 45, p. 133-143, 発行日 2021-03-31 |
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出版者 | ||||||||||||
出版者 | 桜の聖母短期大学 | |||||||||||
ISSN | ||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||
収録物識別子 | 0386-8168 | |||||||||||
書誌レコードID | ||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||
収録物識別子 | AN10531157 | |||||||||||
フォーマット | ||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||
内容記述 | ||||||||||||
著者版フラグ | ||||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |